День народження гривні


В нашому #коледжі  відбулося важливе свято – Всеукраїнський День гривні, який став не лише приємною подією для студентів, а й чудовою можливістю перевірити свої знання в інтерактивній формі.

2 вересня 1996 року в результаті проведення грошової реформи в обіг була введена національна валюта України – гривня. Гроші презентують країну світу та є багатим джерелом знань про її історію, культуру, традиції – наголосив Голова НБУ Кирило Шевченко. На монетах та банкнотах гривні зображено державну символіку та елементи національної культури, портрети видатних діячів української історії, науки та культури – творців нашої незалежності.

 У рамках святкування була проведена вікторина, де студенти першого курсу мали можливість продемонструвати свою ерудицію, аналітичні здібності та розуміння фінансових тем. У вікторині взяли участь декілька команд, які змагалися між собою за першість, проявляючи неймовірну старанність та ентузіазм. Учасники відповідали на різноманітні запитання щодо історії української гривні, її значення в економіці країни, а також фінансової грамотності загалом.